Visalaisille kolme mitalia penkin SM-kisoista

Sotkamon Visan nostajat saavuttivat kolme mitalia varustepenkkipunnerruksen SM-kilpailuissa viime viikonloppuna. Kilpailut järjestettiin hotelli Kunnonpaikassa Siilinjärvellä Kuopion Painonnostajien toimesta.

Aira Knutars jatkoi vuodesta 1999 jatkunutta voittoputkeaan voittamalla yli 60-vuotiaiden 52 kilon sarjan tuloksella 62,5 kiloa. Sairastelusta kärsinyt Knutars päätti nostaa ilman penkkipaitaa, mutta voitti mestaruuden silti 25 kilon erolla MLC:n Pirjo Kemppaiseen. Knutars on saavuttanut jokaisen varustepenkkipunnerruksen 20 kultamitalistaan sarjassa 52 kg, vain ikäluokka on vaihtunut.

Ville Niskanen kilpaili viimeistä kertaa juniori-ikäluokissa ja punnersi alle 23-vuotiaiden 120 kilon sarjan Suomen mestariksi omalla ennätyksellään 165 kiloa. Myös Niskanen kärsi sairastelusta kilpailua edeltävään päivään asti, mutta ylsi silti omaan parhaaseensa kilpailulavalla.

Mikko Rusanen nappasi SM-hopeaa yli 50-vuotiaiden 83 kilon sarjassa. Rusasen tulokseksi jäi aloituspainot 127,5 kiloa, kun viisi kiloa suuremmat painot jäivät kaksi kertaa välille. Sarjan mestaruus meni hurjalla 200 kilon tuloksella uusikaarlepyyläiselle Stig Björkqvistille.

Yli 60-vuotiaiden 83 kilon sarjan hallitseva Suomen mestari Jouni Knutars jätettiin sarjassaan tylysti neljänneksi. Olkapäävaivoista kärsinyt Knutars onnistui Rusasen tapaan vain aloituspainossaan 127,5 kiloa. LVK teamin Reima Häkkinen voitti kultaa tuloksella 160 kiloa.