Jari Saario Tamminostojen paras

Sotkamon Visa avasi uuden kisakauden 2019 järjestämällä klassisen voimanoston kansalliset kilpailut terveyskeskuksen voimailutilassa. Kisaan osallistui kaikkiaan seitsemäntoista raudan taivuttajaa.

Kolme kotiseuran edustajaa tavoitteli SM-kisakelpoisuutta. Asko Sirviö keskittyi masters 2 –luokassa (50v/74kg) penkkipunnerrukseen saaden suorille käsille 130 kilon painot. 18-vuotiaiden ikäluokassa kisannut Arttu Kyllönen (83kg) punnersi penkiltä 107,5 kiloa ja innostui ex-tempore myös vetämään maasta 145 kilon painot – ilman varsinaista lajiharjoittelua. Visan puheenjohtaja Ville Niskanen koki maastanostossa ”Oraksen kohtalon” eli hänen ristinään oli tällä kertaa tuloksetta jääminen maastanostossa hyvin sujuneen jalkakyykyn (210kg) jälkeen.

Kisojen paras nostaja oli Juankosken punnerruksen Jari Saario. Miesten superraskaassa sarjassa kisannut Saario hioi uutta jalkakyykkytekniikkaa 305 kilon painolla. Penkiltä hän punnersi onnistuneesti 192,5 kiloa. Bravuurilajissaan maastanostossa Saario paransi omissa nimissään ollutta suomenennätystä muhkeaan 360 kilon tulokseen. Yhteistuloksella 857,5 kiloa Saario kasasi kisan kovimmat (IPF) pisteet 653,086.

Kisojen paras naisnostaja oli Kajaanin Kuohun Tiina Kangasjärvelä. 52-kilon painoluokassa kisannut kajaanilainen teki yhteistuloksen 325 kiloa ja sai tällä tuloksella ylivoimaisesti kovimmat pisteet 620,366. Kalajoen Junkkareiden Tiina Kiviranta (84kg) nosti kisassa masters 2 –luokan jalkakyykyn SE-tuloksen 125 kiloa.

Parhaan juniorinostajan pokaali meni niin ikään Kajaaniin. Kuohun 16-vuotias Rasmus Svensk (93kg) nosti uransa ensimmäisessä voimanostokisassa 455 kilon yhteistuloksen. Tulos koostui 150 kilon jalkakyykystä, 130 kilon penkkipunnerruksesta ja 175 kilon maastanostosta. Penkkipunnerrustulos muuten sivusi ikäluokan suomenennätystä.

Näin on uusi kisakausi jälleen avattu. Sotkamon Visa kiittää kaikkia osallistuneita, talkoolaisia ja tukijoita.

Seuraavan kerran Sotkamossa kisataan helmikuun 22.-24. päivinä, kun Visa isännöi klassisen penkkipunnerruksen SM-kisoja. Kisoihin odotetaan yli kolmeasataa nostajaa. Tervetuloa!

Kisan täydelliset tulokset löydät Suomen voimanostoliiton kotisivuilta.