Nestori EM-mitali mielessä Romaniaan

Mastersien varustevoimanoston EM-mitaleista kilpaillaan keskiviikosta alkaen Romanian Sibiussa ja nämä mitalit ovat siintäneet kirkkaana Jari Niskasen mielessä jo keväästä lähtien. ”Nestori” Niskasen edellisistä EM-kisoista on vierähtänyt jo kolme vuotta ja tällä kertaa Niskanen kilpailee ensimmäistä kertaa kansainvälisesti yhtä sarjaa ylempänä 120 kilon painoluokassa. Harjoituksissa on onnistuttu liikuttelemaan viime kisoihin nähden varsin vakuuttavia lukemia ja kun tällä kertaa painonpudotuksestakaan ei tarvitse huolehtia, ovat kaikki portit auki kohti kärkisijoja.

Yli 50-vuotiaiden 120-kiloisten sarjan ennakkotilastojen kärkinimet löytyvät Pohjoismaista. Norjalaiskaksikko Jim Ljungqvist ja Ronny Andersen vaikuttavat tuloksiensa perusteella selkeiltä kandidaateilta palkintopallille ja heidän päänahkaansa lähteekin Niskanen kärkkäästi tavoittelemaan. Myös Ruotsin P.-O. Larsson on varmastikin samoilla mietteillä, joten tarjolla on mielenkiintoisen jännittävä kamppailu mitaleista.

Niskasen ilmoitettu tilastotulos 607,5 kg on tehty klassisesti (ilman varusteita), joten Niskasen todellinen tulostaso varusteiden kera saattaa tulla jollekin vastustajalle yllätyksenä kisapaikalla. Oman mausteensa soppaan tuo Romaniaan ennustetut liki 30 asteen helteet, jotka voivat hyydyttää huonokuntoisemmat kisan edetessä.

Jari Niskasen kilpailu alkaa perjantaina 5.7. klo 15 alkaen ja sitä voi seurata livenä osoittessa http://goodlift.info/live.php

Ennakkotilastot M50 120kg

1. Jim Ljungqvist, NOR 789,5 kg
2. Ronny Andersen, NOR 762,5 kg
3. P.-O. Larsson, SWE 725,0 kg
4. Claus Joergensen, DEN 667,5 kg
5. Jari Niskanen, FIN 607,5 kg
6. Peter Herteux, GER 585,0 kg
7. Phillip Frost, GBR 565,0 kg

P.S. Tasan 10 vuotta sitten vuonna 2009 Jari Niskanen voitti uransa toistaiseksi ainoan Euroopan mestaruuden, miten käy nyt?