Kolme Visan nostajaa varustevoimanoston SM-kisoihin

Kevään SM-kisaruletti jatkuu tulevana viikonloppuna Ylöjärvellä, jossa Ylöjärven Ryhti järjestää varustevoimanoston SM-kilpailut kaikille ikäluokille. Sotkamon Visa marssittaa kilpailuun kolme kovaa nostajaa, jotka kaikki kilpailevat sarjojensa kärkisijoituksista.

Lauantain iltakisassa klo 16 alkaen lavalla ovat M50-ikäluokan kilpailijat. 83 kilon sarjassa Visan Mikko Rusanen hakee kolmatta perättäistä mestaruuttaan ja luvassa onkin aiempia vuosia kovatasoisempi kamppailu. Joensuun Tomi Vikla nostaa nyt ensimmäistä kertaa ”viisikymppisissä” ja on sarjan selkeä ennakkosuosikki kovan penkkipunnerruksensa takia, Viklan nimissä on mm. avoimen sarjan Suomen ennätys 247,5 kg. Vuoden 2017 mestari, Salon Rami Huovinen, jäi viime vuonna ilman tulosta, mutta saadessaan yhdenkin jalkakyykyn läpi on Huovinen vaarallinen kandidaatti palkintopallille. Keski-Uudenmaan Voimaa edustava Timo Leminen on voittanut mestaruuksia 74-kiloisissa, mutta nostaa nyt sarjaa ylempänä. Kun mukana on myös viime vuoden hopeamitalisti Itä-Helsingin Vedon Keijo Pasanen, niin 83 kilon sarjasta voi odottaa tämän ikäluokan tasaisinta sarjaa.

M50-ikäluokan 120 kilon sarjassa Visan Jari Niskanen saa vastaansa tutun kilpakumppanin, MLC:n Tapani Laitalan. Viime vuonna Niskanen nappasi sarjan EM-hopeaa 760 kilon tuloksella, kun Laitala puolestaan juhli MM-pronssia 7,5 kiloa pienemmällä tuloksella. Toivottavasti Laitalaa kiusanneet terveydelliset huolet eivät estä kovaa kilpailua tämän kaksikon välillä.

Sunnuntaina klo 13.30 alkaen kilpailuvuorossa ovat kaikki naiset ja naisten avoimen luokan 57 kilon sarjassa mukana on Visan Krista Määttä. Määttä voitti viime vuonna sarjansa kovalla 432,5 kilon tuloksella ja oli samalla myös koko kisojen paras naisnostaja. Tampereen Voimanostajien Kaisa Clewer-Taskinen kilpailee tänä vuonna Määttää vastaan, mutta todellinen yllätys vaaditaan, mikäli Taskinen aikoo Määttää estää uusimasta mestaruuttaan. Sarjaa ylempänä 63 kilon sarjassa Anna-Eveliina Partanen on puolestaan Määtän lisäksi toinen vahva ehdokas koko kisojen parhaaksi.

Kainuulaisedustuksen kisoissa täydentävät Kajaanin Kuohun Tarmo Lähdesmäki (M 93kg), Antero Juntunen (M60 93kg) ja Toivo Kyllönen (M60 120kg). Kilpailuista tulee livelähetys näillä näkymin SVNL:n YouTube-kanavalle, suora linkki tarkennetaan myöhemmin.