Nestori kovan haasteen edessä Salon SM-penkeissä

Salon Voimailijat järjestää tulevana viikonloppuna vuoden todennäköisesti suurimmat Voimanostoliiton alaiset SM-kilpailut, kun klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailuihin on ilmoittautunut yhteensä 270 nostajaa. Sotkamon Visasta mukana on tällä kertaa ainoana edustajana Jari Niskanen.

Niskasen sarjaan M50 120kg on ilmoittautunut yhdeksän nostajaa ja se onkin yksi kisojen suurimmista osallistujamäärältään. Hyvinkään Jukka Lahikainen on hallitsevana mestarina selkeä ennakkosuosikki 175 kilon tilastotuloksellaan, viime vuodelta löytyy tosin myös yli 180 kilon tuloksia. Himmeämmistä mitaleista on luvassa todella jännittävä kamppailu, kun Lahikaisen perässä seuraavan neljä nostajan tilastotulokset mahtuvat 7,5 kilon sisään. Niskanen ennakoi mitalin irtoavan 170 kilon tuntumassa olevalla tuloksella, treeneissä 170 kiloa onkin jo liikkunut mallikkaasti. Lähimmiksi haastajikseen mitalijahdissa Niskanen nostaa Lahikaisen lisäksi Sipoon Lars Lampisen ja Kiuruveden Jukka Sahlströmin.

Niskasen sarjan mitalit ratkaistaan perjantain iltakisassa joka starttaa kello 17.30. Kilpailuista tulee livelähetys. Kainuuta kilpailuissa edustavat lisäksi Kajaanin Kuohun Rasmus Svensk ja Heidi Heikkinen.

Livelähetys:

Ilmoittautuneet M50 120kg

Jukka Lahikainen, HVV 175,0 kg
Jukka Sahlström, KiurU 165,0 kg
Lars Lampinen, S-V 162,5 kg
Pasi Järvenpää, KaVo 160,0 kg
Jari Niskanen, So-Vi 157,5 kg
Markku Sotisaari, KarKa 150,0 kg
Jari Juvonen, ViitVi 150,0 kg
Heikki Neuvonen, RAYVO 140,0 kg
Kaj Mattila, MLC 135,0 kg