Immonen nostaa perjantaina Oulussa

Klassisen voimanoston yleisen sarjan suomenmestaruuksista kisataan 13.-15.3.2020 Oulunsalossa. Kisoihin on ilmoittautunut 148 raudan taivuttajaa. Sotkamon Visaa kisoissa edustaa juniori-ikäinen Lassi Immonen (M74kg).

Lassin ei ollut alunperin tarkoitus kisata Oulussa, sillä kevään päätavoite oli asetettu Barents-kisoihin. Kisojen peruunnuttua treeniohjelmia jouduttiin tarkentamaan ja kuntohuipun ajoittamista aikaistamaan kahdella viikolla. Toteutuneiden treeni perusteella näyttäisi siltä, että tässä on onnistuttu. Kisapäivä kertoo todellisen kunnon.

Lassi nostaa miesten 74 kilon painoluokassa. Sarjassa kilpailee yhdeksän SM-tulosrajan ylittänyttä. Lassi on tilastoissa viidennellä sijalla tammikuussa nostamallaan henkilökohtaisella ennätyksellä 567,5 kiloa. Sarjan ylivoimainen ennakkosuosikki on Varpaisjärven Vireen Toni Väisänen 677,5 kilon tuloksella. Muissa mitaleissa ovat tiukimmin kiinni isäntäseuran Eetu Aalto (617,5kg) ja Viitasaaren Viestin Eetu Kumpulainen (616kg).

– Mitaleille nouseminen tänä vuonna vaatisi kilpakumppaneiden epäonnea, jota emme tietenkään kenellekään toivo. Tämä puskan takaa tullut kisaohjelman muutos antaa Lassille mahdollisuuden nostaa ilman ylimääräisiä paineita ja yrittää parantaa omia ennätyksiään normaalia riskialttiimmilla korotuksilla, kertoo Lassin valmentaja Jouni Kvist.

Kisoissa nostaa myös kolme Kajaanin Kuohun nostajaa. Tiina Kangasjärvelä (N52kg), Heidi Heikkinen (N57kg) ja Samuli Kokkarinen (M93kg).

Lassin kisa alkaa perjantaina 13.3. kello 17:30 ja sitä voit seurata alla olevan polun kautta verkossa:
https://live.powerlifter.cz/en-US/default.aspx?id=1727