XV Rantapenkkarit on peruttu

Sotkamon Visan perinteisesti heinäkuussa järjestämät Rantapenkkarit on päätetty perua tulevalta kesältä. Seuran johtokunta on seurannut tarkalla korvalla hallituksen, THL:n ja Voimanostoliiton tiedotusta.

Kuluvalla viikolla hallitus on antanut uudet linjaukset kokoontumisten rajoituksista. Kesäkuussa voimaan astuu rajoitus, joka mahdollistaisi jo alle 50 henkilön kokoontumisen.

Emme kuitenkaan kisan luonteesta ja palkitsemisperiaatteista johtuen pysty rajaamaan osallistujamäärää alle viidenkymmenen. Rantakisa on suosittu voimailijoiden keskuudessa. Kilpailijoita on ollut viime vuosina noin 60-90 ja huoltajia vähintään toinen mokoma. Kun lukuun lisätään kannustusjoukot ja muu yleisö, niin emme ole lähelläkään hallituksen ohjeita. Kisatapahtuma Hiukan uimarannan alueella on kerännyt parhaina päivinä runsaslukuisen yleisön, jonka rajaaminen pois ulkoilmatapahtumasta ei ole tapahtuman luonne ja sijainti huomioiden toteutettavissa.

Kisavalmisteluita ja -hankintoja on jo tehty, mutta ei kuitenkaan mitään peruuttamatonta tai mitään mikä ajaisi seuramme ahdinkoon. Suurin osa valmisteluista on hyödynnettävissä tulevaisuudessa.

Haikein mielin, mutta toiveikkaana paremmasta tulevaisuudesta perumme näin hyvissä ajoin vuoden 2020 kisan ja suuntaamme katseemme seuraavaan kesään.

Pitäkää itsenne terveinä ja huolehtikaa kanssaihmisistä!

4.5.2020 Sotkamon Visan johtokunnan psta kilpailun johtaja Jouni Kvist.