Lassi kyykkäsi nuorten SE:n Kajaanissa

Kajaanin Kuohu järjesti ”Power Cupin” eli kansalliset voimanostokilpailut Vienankadun voimailutiloissa Kajaanissa lauantaina. Visasta kilpailuihin osallistui neljä nostajaa: varustesarjaan Jari Niskanen ja Mikko Rusanen sekä klassiseen sarjaan Lassi Immonen ja kisadebyyttinsä tehnyt Jaana Hollo.

Alkuviikosta nilkkansa nyrjäyttänyt Jari Niskanen kilpaili lopulta raakana ja otti jalkakyykyssä vain yhden suorituksen 65 kilolla. Penkiltä Niskanen innostui kuitenkin punnertamaan lopulta 155 kiloa. Maastavedossa aloituspaino 240 kiloa jäi tulokseksi, kun 20 kiloa isompi rauta tippui loppuvaiheessa näpeistä. Yhteistulokseksi 460 kiloa ja kilpailuoikeus ensi vuoden SM-kisoihin.

Mikko Rusanen onnistui kaikissa kyykyissään, mutta viimeisessä 210 kilon yrityksessä Rusanen loukkasi hieman selkäänsä. Penkiltä rutiinisuoritus 107,5 kiloa raakana ja maastavedossa kipuja vastaan taistellen lopulta 185 kiloa. 502,5 kilon yhteistuloksella myös Rusanen lunasti paikkansa SM-kisoihin.

Lassi Immonen uhkui kovaa kuntoa jo treeneissä ja onnistuikin päätavoitteessaan, eli nuorten alle 74-kiloisten jalkakyykyn Suomen ennätyksen rikkomisessa. SE kirjataan jatkossa Lassin nimiin lukemin 226.5 kg. Uuden kymmenluvunkin saavuttaminen oli todella lähellä. Penkissä paukkuivat omat ennätykset 127,5 kilon noteerauksella. Maastavedon Lassi suoritti viime kisoista poiketen leveällä tyylillä, jolla kiloja nousi parhaimmillaan 222,5 kiloa. Oma yhteistulosennätys koheni siten lukemiin 576,5 kg ja Lassi on jälleen erittäin vahva kandidaatti mitaleille tammikuun SM-kotikisoissa.

Jaana Hollo suoriutui kisadebyytistään parhaalla mahdollisella tavalla onnistuen kaikissa yhdeksässä nostossaan. Kyykyssä tulokseksi 130 kg, penkistä 65 kg ja maastavedosta 155 kg. Yhteistulos 350 kg nostaa Jaanan kerralla sarjansa 72 kg rankingin 15. sijalle!

Seuraavan kerran visalaisia nähdään nostolavalla 10.10., kun terveyskeskuksen voimailutiloissa kilpaillaan perinteiset Ruskanostot!