Ruskanostot 2020

Tämän vuoden Ruskanostot kisattiin kahdeksan kilpailijan voimin Sotkamossa. Varustesarjassa oli tällä kertaa enemmän nostajia kuin klassisessa.

Nordic Powerin maajoukkuenostaja Jussi Kangasvieri kasasi kilpailujen suurimmat raudat varustesarjoihin. Jussin jalkakyykky oli 317,5 kiloa, penkiltä oikeni 222,5 kiloa ja maasta nousi helpohkosti 310 kiloa. Naisten paras oli OPT:n Sofia Räihä 360 kilon yhteistuloksella.

Klassisen nostomuodon parhaana palkittiin Visan Ville Niskanen, joka teki yhteistuloksen 567,5 kiloa. Kajaanin Kuohun superjuniori Rasmus Svensk keskittyi kisassa penkkipunnerrukseen ja onnistuikin parantamaan kahdesti 93M18 Suomen ennätystä. Nuori herra punnersi hyväksytysti suorille käsille peräti 170 kiloa. Visan uusin juniorinostaja Konsta Kuvaja teki kisadebyytissään SM-kisoihin tarvittavan tuloksen ja kartutti roimasti kisakokemusta.

Sotkamon Visa järjestää tammikuussa nuorten klassisen voimanoston SM-kisat, mikäli koronatilane sen vain sallii.