Nuorten klassisen voimanoston SM-kisoihin Sotkamoon 86 ilmoittautunutta

Sotkamon Visa järjestää yhteistyössä Suomen Voimanostoliiton kanssa nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailut Sotkamossa 30.-31. tammikuuta. Ilmoittautumisaika päättyi keskiyöllä ja lopullinen osallistujamäärä on 86 nostajaa. Kilpailuissa nostetaan alle 14-vuotiaiden, alle 18-vuotiaiden ja alle 23-vuotiaiden ikäluokissa.

Kilpailuiden menestyksekkäimmät nostajat löytyvät alle 23-vuotiaiden ikäluokasta. Olivia Kyösti (52 kg), Fanny Lamminen (57 kg), Henna Kaasalainen (76 kg), Eetu Kumpulainen (83 kg) ja Eino Järvisalo (105 kg) pitävät nimissään Suomen ennätyksiä myös avoimessa ikäluokassa. Fanny Lammisella on lisäksi nimissään jalkakyykyn ja yhteistuloksen maailmanennätykset alle 18-vuotiaisiin ja Henna Kaasalaisella Euroopan ennätykset paria painoluokkaa ylempänä. Olivia Kyösti ja 93-kiloisissa kilpaileva Niko Lappi rikkoivat maailmanennätyksiä viime vuonna vain epävirallisesti, kun kansainvälisiä kisoja ei koronapandemian takia järjestetty. Mielenkiintoisena lisäyksenä todettakoon, että Niko Lapin isä Ismo Lappi kilpaili 20 vuotta sitten voimanoston MM-kilpailuissa niinikään Sotkamossa ja nosti silloin lopulta ikuiseksi jääneen maastavedon maailmanennätyksen.

Kainuulaisseuroista kilpailuihin osallistuu 4 nostajaa. Isäntäseura Sotkamon Visan Lassi Immonen tavoittelee neljättä perättäistä mitalia alle 23-vuotiaiden 74 kilon sarjassa. Immonen teki syyskuussa sarjaansa jalkakyykyn Suomen ennätyksen 226,5 kg joka on sittemmin rikottu aiemmin mainitun Eetu Kumpulaisen toimesta. Kajaanin Kuohun Rasmus Svensk punnersi penkiltä viime vuonna Suomen ennätykset alle 18-vuotiaiden kahteen eri painoluokkaan, mutta kilpailee nyt ensimmäistä vuottaan alle 23-vuotiaissa sarjassa 105 kg. Kuohun Arttu Karjalainen (M18 74kg) ja Ville Mantila (M23 105kg) ovat puolestaan ensimmäistä kertaa kisalavalla suoraan SM-kisoissa.

Kilpailut avataan avajaisilla lauantaina 30.1. klo 9.30, joissa mm. julkistetaan Sotkamon Visan Hall of Famen uudet jäsenet sekä palkitaan Visan vuoden 2020 parhaat urheilijat ja talkoolaiset.

Kilpailuun ilmoittautuneet
Lisätietoa kilpailuista

Seuraa kisoja somessa: Facebook & Instagram

Lisätietoja:
Ville Niskanen
Kilpailunjohtaja
0442606113
villenisk@gmail.com