Toiminta

Tapahtumakalenteri

Uutisarkisto

Kisatuloksia

Kilpailutoiminta

Lehtileikkeet

Uutisarkisto

06.07.2009 - IV Rantapenkkarit, Hiukka Beach

Rantapenkkareiden palkinnot eivät jätä tänäkään vuonna ketään kylmäksi

Heinäkuiseksi perinteeksi muodostuneet Hiukan Rantapenkkarit nostetaan tulevana lauantaina (11.7.) Sotkamossa. Rennon voimailutapahtuman suosio näyttää kasvavan vuosi toisensa jälkeen. Juhlavuoden kunniaksi kisaan on ilmoittautunut viisikymmentäyhdeksän nostajaa Helsingistä Kuusamoon. Osanottajamäärä kasvaa viime vuodesta jopa 25:llä nostajalla.

Palkinnot houkuttelevatMainion tunnelman ohella nostajat tulevat Sotkamoon hyvien palkintojen houkuttelemina. Jokaisen divisioonan viisi parasta nostajaa (wilks) pääsevät pyttykerhoon, eikä pokaaleissa ole tälläkään kertaa pihtailtu. Lisäksi jokaisen divisioonan voittajaa odottaa SKIP:n lisäravinnepalkinto. Kisan parasta mies- ja naisnostajaa muistetaan lisäksi erikoispalkinnolla. Joukkuekilpailun paras seura saa kisasta mukaansa lahjakortin, jolla se voi lunastaa itselleen arvokkaan HC-treenipenkin. Kaikille juniorinostajille on myös luvassa yllätyspalkinto. Juhlavuoden kunniaksi palkintojen kokonaisarvo kohoaa 2500 euroon!

EnnakkotunnelmiaVeteraanien kisassa nostaa kuusitoista varttuneempaa herraa. Viimevuotinen mestari Pietarsaaren Erkki Rajala ilmoittautui kalkkiviivoilla mukaan puolustamaan mestaruuttaan. Elimäeltä saakka kisaan matkustava Vesa Hartikainen antaa Rajalalle tiukan vastuksen. Kotiyleisön suosikki, veteraanien voimanoston tuore Euroopan mestari, Nestori Niskanen ei jätä yleisöä kylmäksi. Unohtaa ei sovi myöskään miehen ikään päässyttä Tapanilan Christer Nylundia, joka näyttää varmasti nuoremmilleen esimerkkiä.

Nuorten sarjaan saadaan myös täysi nostoryhmä. Uusia kasvoja on ilahduttavasti mukana. Kaksi kokeneemmista nostajista palasi juuri nuorten penkkipunneruksen MM-kisoista Tsekistä. Varpaisjärven Antti Ahonen voitti kisoissa MM-pronssin, mutta menetti SE:nsä eli hampaan koloon on varmasti jäänyt himpun verran. Pyhäjoen Eero Halunen saavutti samoissa kisoissa MM-hopean. Sijoitus oli mainio, mutta miehen oma tulostavoite jäi saavuttamatta. MM-kisan 230 kilon punnerrukseen on siis odotettavissa parannusta. Kisan musta hevonen on Oulun Mikko Ronkainen, joka on kesän korvalla intoutunut hurjaan penkkikuntoon, tietää hevosmiesten tietotoimisto kertoa.

Naisten sarjaan on tulossa yhdeksän kauniimman sukupuolen edustajaa. Viime vuoden mestarin poissaollessa nuorten tuore maailman mestari Pietarsaaren Tiina Salo ja kokenut Kajaanin Aira Knutars käyvät tiukan kamppailun. Joanna Linna punnertaa +100 kilon tuloksen ja saattaa nousta viime vuotisten mitalistien ohi kärkipaikalle. Pietarsaarella on jälleen kerran mukana tasokas naisnostajien joukko ja tällä saattaa olla suuri merkitys myös parhaan joukkueen tittelistä kisattaessa.

Miesten sarjassa mestari vaihtuu. Kuusamon Pekka Heikkala ei uskaltautunut puolustamaan mestaruuttaan. Ennakkosuosikin viittaa kantaa miesten MM II Janne Heittokangas (125kg) Joensuusta. Rantakisan ennätys saattaa nähdä päivän valon jo ensimmäisellä miesten nostokierroksella. Yli kolmensadan kilon punnerrusta kannattaa tulla katsomaan paikanpäälle kauempaakin. Joensuu on muutenkin miesten kisassa mukana vahvalla edustuksella; Tomi Viklalta ja Lasse Leinoselta odotetaan miehekkäitä otteita. Kuopion Jari Saario ja Sami Hakkarainen hämmentävät omat mausteensa ennakkoon mielenkiintoiselta vaikuttavaan soppaan.

Sotkamon Visa on kohtelias isäntä, eikä tällä kertaa lähde kilvoittelemaan tosissaan joukkuekisan voittamisesta. Isännillä on kisassa vain viisi nostajaa mukana, ja pääosa porukasta sitoutuu kisan järjestelyihin. Vahvimmin joukkuekisan voitosta kamppailevat Pietarsaari, Joensuu ja Kajaani. Unohtaa ei myöskään sovi Varpaisjärven nuorta ja nälkäistä joukkuetta sekä Juankosken punnertajia.

Kisaa voi seurata suorana netissä täältä: http://www.sotkamonvisa.fi/index.php?content=rp09

Kisa alkaa lauantaina kello 14:00 Hiukan rannassa. Luonnonmullistuksien vuoksi varapaikkana on terveyskeskuksen voimailutila. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kisaa tukevat:
SSPOWER (www.voimaharjoittelu.fi)
VOIMAPUOTI (www.voimapuoti.com)
RAATIN KELLO (www.raatinkello.fi)
HIUS-STUDIO FU(www.hius-studiofu.fi)

[Takaisin]

webmail

 

© 2022 Sotkamon Visa