Toiminta

Tapahtumakalenteri

Uutisarkisto

Kisatuloksia

Kilpailutoiminta

Lehtileikkeet

Uutisarkisto

14.01.2012 - RAW-nostoissa ennätysmurskajaiset

Kilpailun parhaita: vasemmalta Mirella Laukkanen, Juho Heikkinen, Tero Seppänen, Tomi Muhonen ja Mikko Muttonen

Tunnelma oli korkealla, kun viisitoista väkevää raudan taivuttajaa oli kokoontunut lauantaina Sotkamon terveyskeskuksen voimailutilaan mittelemään raa'oilla voimillaan. Kannustushuutojen saattelemana Suomen ja piirien RAW-ennätystilastoja laitettiin uusiksi oikein urakalla.

Laukkanen aloitti ennätyspöydän puhdistuksen

Ennätystehtailun aloitti Kiuruveden Mirella Laukkanen, joka otti nimiinsä tyttöjen Suomen ennätykset jo aloituspainoillaan. Yhteistulos (267,5 kiloa) tulee paranemaan vielä roimasti, kun kyykyn ja vedon nostotekniikat saadaan hiottua kuntoon. Voimaa tuntuu olevan jo mukavasti. Mirella oli itseoikeutetusti kisan paras naisnostaja.

Miehissä ennätyksiä kolmeen painoluokkaan

93 kilon painoluokassa kilpaillut Oulun Mikko "Tunkki" Ronkainen nosti jalkakyykyssä ilmiömäisesti SE:n 260 kiloa. Puhtaan sarjan päätteeksi Mikko veti kisaennätyksensä 300 kiloa. Hetkeä aiemmin Savonlinnan Teemu Mutikainen oli parantanut vedon SE:n 305 kiloon. Teemu laittoi Mikon tänään ahtaalle, mutta mestari näytti kaapin paikan 720 kilon yhteistuloksella (SE). RAW-SM:iin tässä on sellainen parivaljakko, jota on erittäin hankala kampittaa.

Tavalllisesti kansallisessa kisassa olisi voinut olettaa, että ensimmäisen nostoryhmän jälkeen kisan pyttykerho on jo pääosin valittu. Sen verran rajua tulosta miehet tekivät. Mutta mitä vielä!

Muhonov tuhmalla nostotuulella

Toisessa nostoryhmäss ilotulitus sen kun vain jatkui. Toinen Oulun vahvatassu, Tomi "Muhonov" Muhonen otti näytösmaisesti jalkakyykyn SE:n nimiinsä 280 kilon suorituksella. Muhonov yritti parantaa myös penkissä omissa nimissään olevaa SE -tulosta (200), siinä kuitenkaan tällä kertaa onnistumatta. Kun tanko laskettiin lattiaan, niin oli taas savonlinnalaisten vuoro iskeä. Vahvaselkäinen Mikko Muttonen kiskoi ylös 320 kilon raudat ja uusi SE näki päivän valon. Muhonov eteni varmoilla korotuksilla ja veti pidemmän korren ja samalla yhteistuloksen SE:n 767,5 kilolla. Muhonoville kisan kakkospytty ja Muttoselle kolmospytty. Tässäkin sarjassa on SM-kisoissa luvassa varsin mielenkiintoinen taistelu.

Ei mikään hullu mies Huittisista

Kisan paras nostaja oli viime vuoden epävirallisissa SM-kisoissa vahvan esiintulon RAW-voimanoston huipulle tehnyt Huittisten Voimailijoiden Tero Seppänen. Ikurien ennätykset paukkuivat kaikissa lajeissa ja kaupan päälle mies nappasi itselleen yleisen sarjan kyykky (305) ja YT-ennätykset. Yhteistulosennätys parani 850 kiloon. Ei siis mikään hullu mies Huittisista, vaan äärettömän vahva! Kisan jälkeen Tero totesi leikkisästi: "Harjoittelu on sujunut näköjään hyvin ja tässä on kaikki edellytykset tehdä kesän korvilla hyvä tulos". Superissa nostaneelle Seppäselle kisan parhaan nostajan pytty.

Ville ennätysputkessa

Sotkamon Visan Ville Niskanen oli myös oivalla nostotuulella. Toista kauttaan nostava Ville paranteli ennätyksiään kesken voimakauden harjoittelun. Kisan kruununa tuli alle 20-vuotiaiden sarjaan maastanoston Kainuun piirin ja Itä-Suomen alue-ennätys 160 kilon nostolla. Parhaimpana juniorina palkittiin bonuspytyllä Oulunsalon Juho Heikkinen, joka teki 445 kilon totaalin. Vuoden 2012 kisoissa nähdään hyviä junnukamppailuja 74 kilon sarjassa, sillä Kainuusta on tulossa tähän painoluokkaan useita junioreita. Näistä osoituksena tänään oli myös Kajaanin Kuohun Peetu Heikkinen, joka teki varsin onnistuneen kisadebyytin. Pojat tullenevat kirittämään toinen toisensa entistä kovemmalle tasolle. Treeniä, treeniä!

RAW-kisat tulevat

Sotkamon kisa osoitti jälleen RAW-voimanoston voimakkaan esiinmarssin. Uusia nostajia on tullut paljon. Ja vanhat mestarit ovat vahvoja myös ilman tukevia nostovarusteita. Hylättäviä nostoja, erityisesti penkin osalta, tulee merkittävästi vähemmän kuin varustekisoissa.

Kilpailun johtaja Pekka Tervo oli onnistunut järjestämään hienot puitteet ennätysmurskajaisille. Iloa silmälle ja nautittavaa voimailuviihdettä lajin vannoutuneelle yleisölle. Magnesium on laskeutunut tältä erää, mutta jatkoa on luvassa - aivan varmasti!

Tulokset: http://www.livescoresheet.com/results/event/124/

Nostot:

[Takaisin]

webmail

 

© 2022 Sotkamon Visa