Toiminta

Tapahtumakalenteri

Uutisarkisto

Kisatuloksia

Kilpailutoiminta

Lehtileikkeet

Uutisarkisto

04.07.2012 - Rantapenkkarit - kisaennakko

Pokaalit ovat totutusti jälleen huippulaatua

Tulevana lauantaina Hiukassa punnerretaan perinteisten Rantapenkkareiden merkeissä. Seitsemättä kertaa järjestettävä penkkipunnerruskisa on kasvanut vuosien saatossa yhdeksi Suomen suurimmista voimailutapahtumista. Viime vuonna kisaan ilmoittautui 65 nostajaa. Tänä vuonna kisaan on ilmoittautunut peräti 83 nostajaa - saman verran kuin yleisen sarjan SM-kisoihin Helsingin Messukeskukseen. Eteläisimmät nostajat saapuvat Hiukkaan Helsingistä, pohjoisimmat Ylitorniolta. Sotkamon Visan nostajia on kisassa kuusi. Kajaanin Kuohu on saanut kisoihin peräti kahdeksan punnertajaa.

Kisatapahtuma on kaksiosainen. Ensimmäinen päivän kisoista, ns. varustekisa nostetaan kello 12:00 alkaen. Kisassa on 31 nostajaa. Toinen tapahtuma on RAW-kisa, jossa tukevat nostovarusteet on kielletty. Tämä kisa alkaa kello 15:00 ja nostajia on peräti 52.

Miesten varustesarjasta on luvassa varsin mielenkiintoinen. Kisassa on mukana useita SM-tason nostajia, puhumattakaan kansainvälistä menestystäkin saavuttaneista maajoukkuenostajista. Heistä nimekkäimpiä lienevät vuoden 2011 nuorten maailmanmestari Varpaisjärven Antti Ahonen, sarjan 93-kiloa Suomen ennätysmies Simon Kankkonen Kokkolasta sekä vuoden 2011 EM-pronssimies Marko Saarimaa Kokkolasta. Sotkamolaisväriä edustavat Mikko Rusanen, Pekka Tervo ja Jani Korhonen.

RAW-sarjassa kisattiin viime kesänä ensimmäistä kertaa. Kisan suosio ei tullut yllätyksenä, sillä ilmiö on ollut nähtävissä jo alkuvuoden SM-kisoissa. Kaikkiaan 52 punnertajaa mittelee raa'oilla voimillaan. Tässäkin kisassa nähtäneen lukuisia ennätysyrityksiä. Kisan kirkkaimpina tähtinä loistanevat Oulun Tomi Muhonen ja Huittisten Tero Seppänen. Muhonen voitti RAW-kisan viime vuonna. Tänä keväänä Muhonen voitti voimanoston tupla-Suomenmestaruuden (sekä RAW että varustekisa) ja pitää hallussaan sarjan 105 Suomen ennätystä 200,5kg. Seppänen on hallinnut RAW-voimanostoa Suomessa jo kahden vuoden ajan. Tuoreimpana saavutuksena Seppäsellä on RAW MM-kisojen viides sija sekä samaisista kisoista penkkipunnerruksen MM-kulta (227,5kg). RAW-kisassa nähtäneen siis yli kahdensadan kilon punnerruksia ilman nostovarusteiden antamaa tukea. RAW-sarjassa on kaikkiaan viisi sotkamolaista nostajaa. Naisissa kisaavat Krista Määttä, Minna Piirainen ja Mervi Kähkönen. Kähkönen nousee kisalavalle ensimmäistä kertaa. Piirainen kunnostautui alkuvuodesta voittamalla hopeaa naisten voimanoston SM-kisoissa. Määttä kilpailee vasta toista kertaa, mutta jo ensimmäinen kisa Topin Toukosissa oli osoitus nuoren nostajan lahjoista. Hän nimittäin paransi tuolloin kaikilla kolmella nostollaan junioreiden Suomen ennätystä. Ja mikä parasta, vasta 17-vuotiaan nostajan ennätyspunnerrus 58,5kiloa on SE myös 20- ja 23-vuotiaissa. Alle 20-vuotiaiden poikien sarjassa kisaavat Joni Niskanen ja Pedro Björkstedt.

Suurimmalla joukkueella kisoihin saapuu Kokkolan Jymy. Kokkolalaisia kisaajia saapuu Hiukkaan peräti 20. Jymy onkin voittanut Rantakisan kiertopalkinnon jo kahdesti peräkkäin. Kolmannesta kiinnityksestä palkinto matkaisi pysyvästi Kokkolaan.

Kisoihin on yleisöllä vapaa pääsy. Tervetuloa!

[Takaisin]

webmail

 

© 2022 Sotkamon Visa