Toiminta

Tapahtumakalenteri

Uutisarkisto

Kisatuloksia

Kilpailutoiminta

Lehtileikkeet

Uutisarkisto

04.07.2018 - Rantapenkkarit - kisaennakko

Kolmattatoista kertaa järjestettävät Hiukan Rantapenkkarit ovat saaneet ennätysmäisen suosion. Valtavirrasta poikkeavaan tapahtumaamme on ilmoittautunut peräti 87 nostajaa. Edellinen osallistujaennätys on vuodelta 2012, jolloin lavalle nousi 77 raudan taivuttajaa. Eteläisimmät kisaajat saapuvat Hiukkaan Helsingistä ja pohjoisimmat matkustavat Aavasaksalta. Nostajia on 22 seurasta ja näistä kolme tulee Kainuusta. Sotkamon Visalla, Vuokatti Power Teamilla ja Kajaanin Kuohulla on kisassa yhteensä 17 nostajaa. Kisan osallistujista peräti kahdellatoista on taskussaan MM-mitali kuluvan vuoden arvokisoista.

Hyviä kisaspekulaatioita ei voita kuin kunnon jälkipelit. Seuraavassa Nälkämaan vetoshamaani kertoo oman ennustuksensa nähtyään osallistujaluettelon.

Varustesarjat

Miesten ennakkosuosikki on Tomi Vikla. Joensuun tynnyririnta puskee kevyeen keskisarjaan lähelle 250 sadan raudat. Nordic Powerin Tomi Määttä ja KoJy:n Jani Sundholm ovat yllätysvalmiina syrjäyttämään ennakkosuosikin korkeimmalta korokkeelta. Listalla on myös muita mielenkiintoisia nimiä, jotka kilvoittelevat paikasta auringossa. Naisten sarjassa mastersien tuore maailmanmestari Aira Knutars haastaa todenteolla Joensuun Maria Hakulisen, joka voitti Hiukassa viime vuonna ylivoimaiseen tyyliin. Naisten varustesarja on tänä vuonna kärsinyt hieman osanottajakadosta, mutta Kiuruveden Urheilijat ovat tässä suhteessa kunnostautuneet lähettämällä kisoihin peräti kaksi naisnostajaa.

Klassinen penkkipunnerrus

Poikien sarjassa nostaa peräti kolme kuluvan vuoden MM-mitalistia: Joensuun Elmeri Pennanen, Ylöjärven Teemu Hällfors ja Ylistaron Sami Lehtonen. Penkkispesialisti Hällfors on kuumin suosikki, mutta riittävätkö juniorin rahkeet kisata saman päivänä kahdessa eri sarjassa? Masters-sarja on ilahduttavan runsaslukuinen (17 nostajaa). Sarjassa on neljä Vantaan MM-mitalistia. Vaasan Tomi Viianen on tästä nelikosta kevein ja omaa parhaan painokertoimen. 72-vuotias Lohtajan Mikko Seikkula punnersi toukuussa peräti 189 kilon raudat suorille käsille. Myös raskaampaan kalustoon kuuluvat Joensuun Harri Tirronen ja Viitasaaren Eino Pöntiö punnertavat väkeviä rautoja. Jotenkin on sellainen kutina, ettei tämän sarjan mustaa hevosta mainittu… Muhiiko kisassa jättiyllätys, nähdään lauantaina. Myös naisten sarjassa on neljä Vantaan MM-mitalistia: Varpaisjärven Tarja Partanen, Sotkamon Krista Määttä, Haukiputaan Tiina Voho ja Kokkolan Joanna Linna. Edellä mainitun listan ulkopuolella on useita potentiaalisia pyttykerhoon nousijoita, mutta nostan kaikkien ohi ennakkosuosikiksi Kokkolan Anette Tunkkarin. Miesten sarjan ehdoton suosikki on Rantapenkkareita vuodesta 2012 asti dominoinut Haukiputaan Tero Seppänen. Tero saa kuitenkin olla varuillaan sillä kalifiksi kalifin paikalle on tyrkyllä muun muassa oivaa nostokuntoa viime aikoina väläytellyt Keminmaan Kuohun Tero Arponen. Outokummun Mikko Pakkanen yltänee yli kahdensadan kilon rautoihin. Mitä tekevät Vuokattia edustava Pekka Kulju ja junnusarjassa aiemmin urakoinut Hällfors?

Toistovoimapunnerrus toista kertaa mukana ohjelmassa

Toistovoimapunnerruksessa on myös mukava määrä osallistujia (24). On mielenkiintoista nähdä minkälaiseen tulokseen päätyy superraskaan sarjan Tero Seppänen. Pekka Kulju kertoo olevansa Suomenennätyskunnossa. Aira Knutarsilta, Mari Liimataiselta ja Tiina Voholta odotetaan kovia toistomääriä. Kisasta on tulossa erittäin kovatasoinen ja sytyttää aivan varmasti Hiukan kisayleisön.

Vetoshamaani toivottaa kaikille kilpailijoille onnea sekä rehtiä ja sopivan lupsakkaa kilpailuhenkeä.
Tehdään yhdessä lauantaista ikimuistoinen ja sopivan rento kisapäivä rakkaan harrastuksemme parissa!

[Takaisin]

webmail

 

© 2022 Sotkamon Visa