Toiminta

Tapahtumakalenteri

Uutisarkisto

Kisatuloksia

Kilpailutoiminta

Lehtileikkeet

Uutisarkisto

10.02.2021 - Kolme Visan nostajaa varustevoimanoston SM-kisoihin

Ville Niskanen tekee SM-debyytin avoimessa ikäluokassa, kilpakumppani Jari Niskanen varmistamassa oikealla (kuva: Antti Harju)

Vuoden 2021 ensimmäiset SM-kilpailut voimanoston osalta käydään tulevana viikonloppuna Hämeenlinnassa, jossa Team LIKE järjestää varustevoimanoston SM-kilpailut. Järjestävän seuran nimi tulee kilpailupaikasta, liikuntakeskus Likestä, joka on kaksinkertaisen maailman vahvimman miehen Jouko Aholan omistuksessa. SM-kilpailuihin ilmoittautui määräaikaan mennessä 73 nostajaa.

Lauantain iltakilpailussa klo 15.30 alkaen kilpailee M50-ikäluokka, johon osallistuvat Sotkamon Visan Mikko Rusanen sarjassa 83 kg ja Jari Niskanen sarjassa 105 kg. 83-kiloisissa mukana on viime vuoden mitalikolmikko, pronssimitalisti Rusasen lisäksi hallitseva mestari Tomi Vikla ja Timo Leminen. Viime vuonna sarjan Suomen ennätyksiä parantanut Vikla on onnistuessaan jälleen selkeä ennakkosuosikki. Rusasen tavoitteena onkin ensisijaisesti varmistaa pronssimitali.

105-kiloisissa hallitseva mestari E-SV:n Kaj Mattila saa vastaansa sarjaa ylempänä viime vuonna SM-kultaa napanneen Jari Niskasen. Marraskuussa klassisen voimanoston SM-kisoissa Niskanen kukisti Mattilan selkeällä marginaalilla ja lähteekin toistamaan vastaavaa temppua nyt varustepuolella.

Sunnuntain iltakilpailussa klo 15.30 luvassa on avoimen ikäluokan sarjat. 105 kilon sarjassa Jari Niskanen kilpailee jo toista kertaa saman viikonlopun aikana ja saa vastaansa poikansa Ville Niskasen, joka tekee avoimen luokan SM-debyyttinsä. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta Voimanostoliiton 50-vuotisessa historiassa, kun isä ja poika kilpailevat toisiaan vastaan samassa sarjassa SM-tasolla. Riittääkö isä-Jarilla puhti ensimmäisen kisapäivän jälkeen vai kiilaako treeneissä ennätyksiä paukutellut Ville ohi jopa podiumille asti? Nordic Powerin maajoukkuenostajat Tomi Määttä ja Jussi Kangasvieri ovat aivan omilla kiloluvuillaan, joten heidän onnistuessaan kirkkaimmille mitaleille ei Niskasilla ole asiaa.

Kilpailut on suljettu yleisöltä, mutta livelähetystä voi seurata pöytäkirjan kera osoitteesta www.suomenvoimanostoliitto.fi/stream tai alta pelkkää videokuvaa suoraan YouTubesta.

Lauantai


Sunnuntai

[Takaisin]

webmail

 

© 2022 Sotkamon Visa