Toiminta

Tapahtumakalenteri

Uutisarkisto

Kisatuloksia

Kilpailutoiminta

Lehtileikkeet

Uutisarkisto

28.06.2007 - Rantapenkkarit 2007

Heinäkuun seitsemäntenä päivänä rauta on kevyttä Hiukan rannassa. ”Penkkimonsterit” nousevat luolistaan maan pinnalle antamaan näytteen voimistaan. Luvassa on hikeä, magnesiumin pölyä ja pullistelevia otsasuonia. Ja lisäksi sopiva ripaus hurttia huumoria!

Kesäiseen penkkipunnerruskilpailuun on ilmoittautunut 38 nostajaa; viisi naista ja loput miehiä. Kaukaisimmat nostajat saapuvat Helsingistä. Kilpailusta on tulossa erittäin kovatasoinen. Osallistujista jopa seitsemällä kilpailijalla on hallussaan penkkipunnerruksen Suomen ennätys (kts alla) ja kymmenellä nostajalla penkkipunnerruksen tilastotulos on yli kaksisataa kiloa. Tapanilan Erän Sami Pullinen on punnertanut parhaillaan 282,5 kilon raudat suorille käsille. Tapanilan Erä Helsingistä on liikkeellä vahvalla joukkueella. Viime vuoden joukkue-penkin hallitseva Suomen mestari lähtee kisaan selvänä ennakkosuosikkina. Lavalle nousevat myös Visan tuoreet voimanoston EM-mitalistit Virpi Kehänen ja Jouni Kvist. Penkkipunnerrus on tosin molemmille ns. heikoin lenkki, mutta käy sopivana välietappina ennen kovaa treenirupeamana lokakuun MM-kisoihin. Sievin Petri Hietamäki punnersi helmikuussa huimat 250 raudat alle 90 –kiloisten painoluokkaan. Tämä on vasta alkusoittoa sille mitä tuleman pitää. Näyttää vahvasti sille, että viime vuoden Pekka Koistisen tekemä voittotulos (212,5kg/88,3kg) ei riittäisi tänä vuonna kolmen parhaan joukkoon.

Hiukan rannassa on siis odotettavissa näyttäviä nostoja ja toivon mukaan Lady Fortuna suo aurinkoisen ilman. Mielenkiintoisen kisasta tekee myös se, että paremmuutta ei ratkaista perinteisen painoluokkakilpailun periaatteella. Kisa nostetaan kahdessa luokassa, naiset ja miehet. Paremmuus selviää henkilökohtaisen painokertoimen (wilks) antamilla pisteillä. Pisteissä kymmenen parasta miesta ja viisi parasta naista palkitaan. Sokerina pohjalla on joukkuekilpailun arvokas palkinto, SSPowerin lahjoittama nostoteline.

Kilpailu alkaa klo 14.00. Sateen sattuessa varapaikkana on terveyskeskuksen voimailusali.
Katsojille on tapahtumaan vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kisaan osallistuvat penkkipunnerruksen Suomen ennätyksen haltijat:
SARJA

PAINO-LKA

NIMI

TULOS

Naiset Vet 1 ja 2

56kg

Knutars Aira

87,5kg

Juniorit -20v

60kg

Kurjenkallio Ari

147,5kg

Juniorit -20v

67,5kg

Keränen Petteri

157kg

Juniorit – 23v

100kg

Pullinen Sami

252,5kg

110kg

Pullinen Sami

275kg

-125kg

Pullinen Sami

282,5kg

Yleinen

90kg

Hietamäki Petri

250kg

Vet 1

100kg

Lehto Juha

245kg

Vet 3

110kg

Nylund Christer

207,5kg

-125kg

Nylund Christer

223kg
[Takaisin]

webmail

 

© 2022 Sotkamon Visa