Toiminta

Tapahtumakalenteri

Uutisarkisto

Kisatuloksia

Kilpailutoiminta

Lehtileikkeet

Keravakin joutui tiukoille

Visalaiset tuulettivat ensimmäistä joukkuehopeaa

Sotkamon Visan voimanostajat tuulettivat ensimmäistä hopean väristä joukkuemitaliaan lauantaina Vuokattihallissa. Visan kuusimiehinen joukkue kamppaili kultamitaleista aivan viimeisiin maastavetonostoihin saakka, joilla voittajasuosikki Keravan Bodonos vasta varmisti kolmannen peräkkäisen SM-joukkuekultansa. Visan nostajat iloitsivat hopeamitaleista, vaikka voittokin oli niin lähellä.
"Tosiasia on, että hopeakin on meille voitto. Lähdimme tavoittelemaan kolmanneksi parhaalla yhteispistemäärällä ensimmäistä mitalia, mutta tottakai tavoitteena täytyy olla aina voitto. Minulle tämä kilpailu oli tähän saakka urani huipennus, kun nyt kaulassa on ensimmäinen SM-mitali", maastavedossa ennätyksensä 275 kiloa nostanut Jari Niskanen jutteli.
Visan joukkueesta ensimmäiset SM-mitalinsa Jarin lisäksi lauantaina saivat Marko Kähkönen ja Jarkko Heikkinen. Marko veti Jarin tavoin maasta ennätyspainonsa 235 kiloa. Asko Sirviö oli odotetusti Visan joukkueen paras nostaja. Askolle itselleenkin yllätys oli, että hän oli samalla koko kisojen paras nostaja. Muut hopeamitalistit olivat Tero Niskanen ja Mika Smura.

Kisa koko kilpailun ajan kahden kauppa

Voimanoston SM-kulta oli koko kilpailun ajan kahden kauppa. Myös Keravan Bo doksen Euroopan mestari Jarmo Laine povasi jo ennakkoon tiukkaa kilpailua heidän ja Visan välillä. Jalkakyykyn jälkeen johdossa oli Bodonos kahdella pisteellä ennen Visaa. Kisan tiukkuutta kuvaavat pisteet 942,21 ja 940,01. Laitilan Kisa koko ajan kahden kauppa Voimailijat jäivät Visasta lähes 60 pistettä ja Saarijärven Punttipaavot 120 pistettä. Visan joukkue nousi johtoon penkkipunnerruksen jälkeen. Visan pisteet olivat 1 52,85. Bodonos oli toisena 1 509,91 pisteellä ja Voimailijat kolmantena 1435,39 pisteellä. Asko Sirviö sivusi omaa ennätystään 152,5 kiloa. Bodonosin Jarmo Laine nosti ennätyksensä 185 kiloa. Myös saman seuran Ari Lindgren nosti ennätyspainonsa 192,5 kiloa.
"Mestaruus ratkesi tavallaan jo penkkipunnerruksen jälkeen, vaikka olimmekin silloin johdossa. Tiesimme, että keravalaiset ovat kovia maastavetäjiä, joten eroa olisi pitänyt saada enemmän. Minulla tulokseen vaikutti edellisen päivän aherrus näiden kisojen eteen. Siirsimme silloin kaikki painot ja muut tarvittavat laitteet kirkonkylältä Vuokattiin", aloituspainot 180 kiloa punnertanut Jari Niskanen selvitti.
Keravan ja Visan eroa loppupisteissä oli hieman vajaat 40 pistettä. Keravan voittopisteet olivat 2 511, Visan 2 472, Laitilan 2 365 ja Saarijärven 2 215. Visan nostajat ajattelivat heti kisan päättymisen jälkeen ensi vuotta.
"Keravan joukkue hajoaa kahteen eri seuraan. Meillä ovat silloin erinomaiset mahdollisuudet kultamitaliin. Valmistautuminen Laitilan ensi vuoden SM- joukkuenostoihin alkaa pikapuolin", kaikki Visan nostajat totesivat.
Visan nostajilla on kilpailuja paljon jo ennen joukkuekilpailua. Kahden viikon kuluttua Visa järjestää Sotkamossa penkkipunnerruksen piirinmestaruuskilpailut. Visan nostajia on helmikuussa alle 23-vuotiaiden SM- kisoissa ja maaliskuussa miesten ja naisten SM-kisoissa. SM-joukkuekilpailujen järjestelyt onnistuivat kaikin puolin hyvin. Visa valmistautuu jo vuoden 1998 Euroopan mestaruuskilpailujen järjestämiseen Vuokatissa.

Lähde: Sotkamolehti 2.12.1995

webmail

 

© 2019 Sotkamon Visa