Toiminta

Tapahtumakalenteri

Uutisarkisto

Kisatuloksia

Kilpailutoiminta

Lehtileikkeet

Voimanoston SM-kisoihin Vuokattiin neljä joukkuetta

Vuokatissa 27. päivänä marraskuuta pidettäviin voimanoston SM-joukkuekisoihin on tulossa vain neljä seuraa. Finaalipaikka oli varattu viidelle joukkueella, mutta viidettä kuuden nostajan joukkuetta ei mikään seura saanut karsintavaiheessa kokoon. SM-joukkuekilpailuun osallistuvat Sotkamon Visa, Tikkurilan Kajastus, Puotinkylän Valtti ja Laitilan Voimailijat. Visa puolustaa Suomen mestaruutta, mutta lähtee nyt lavalla haastajana. Sen kotiratatulos on nelikon huonoin.
"Olemme kärjestä jäljessä noin 70 pistettä eli 140 kiloa. Kuudelle miehelle se ei kuitenkaan ole paljon, joten mestai~uutta lähdemme taas jahtaamaan", vakuutti Visan voimailujaoston puheenjohtaja Jari Niskanen, joka itsekin osallistuu kilpailuun.

Vuosien 1996-97 Suomen mestari on Laitilan Voimailijat, joten sillä on kiertopalldnto katkolla. Tilastoykkösenä Vuokattiin tulee kuitenkin Tikkurilan Kajastus. Sen kuuden miehen yhteiskilot ovat pisteiksi muutettuina 2.786,23, Puotinkylän Valtin 2.782,76, Laitilan 2.757,84 ja Visan 2.717,09.
"Tiedossa on tiukka, todella tiukka ja tasainen kamppailu mestaruudesta", Niskanen kotiratatulosten perusteella ennakoi.

Visa nosti kotiratatuloksen kuusikolla Hannu Malinen, Asko Sirviö, Mika Smura, Jari Niskanen, Jarkko Heikkinen ja Timo Salminen. Oulussa tietotekniikkaa tiiviisti opiskelevan Salmisen tilalle SM-finaaliin on tulossa Matti Laatikainen tai Markus Parkkari. Niskasen mukaan valinta tehdään aivan viime tipassa, todennäköisesti vasta kilpailupäivän aamuna. Juuri tällä hetkellä Visan miesten asiat eivät ole aivan parhaalla mallilla. Joukkueen kovin mies, kiteeläinen Hannu Malinen oli kuukausi sitten umpisuolileikkauksessa ja on voinut harjoitella sen jälkeen vasta pari viikkoa. Uudeksi vaivaksi tuli flunssa, joka on hidastanut huippukuntoon taas pääsemistä. Myös Asko Sirviöllä on ollut vaivoja. Omakotitalonsa rakentamiseen kesän ja syksyn keskittynyt Sirviö tulehdutti lattiatöissä polvensa, ja jalkakyykyn ja maastavedon harjoitteluun tuli kolmen viikon tauko.
"Sen sijaan muut ovat iskussa, ja mestaruudesta varmasti taistellaan", Jari Niskanen vakuutti. Voimanoston SM-joukkuekilpailut ovat Sotkamon Visan 90-vuotisjuhlakilpailut ja samalla Visan voimanostojaoston 20-vuotisjuhlakilpailut. Kilpailut käydään lauantaina 27.11. alkaen kello 13 Vuokattihallissa.

Lähde: Kainuun sanomat 6.11.1999, Jorma Säkkinen

webmail

 

© 2019 Sotkamon Visa