Toiminta

Tapahtumakalenteri

Uutisarkisto

Kisatuloksia

Kilpailutoiminta

Lehtileikkeet

Sotkamon Visa kahdella joukkueella voimanoston SM-joukkuekisoihin

Sotkamon Visa osallistuu kahdella joukkueella Ylitorniolla ensi lauantaina järjestettäviin voimanoston SM-joukkuekilpailuihin. Tilastotulosten perusteella Visan ykkösjoukkue on kisan selkeä ennakkosuosikki eikä kakkosjoukkueen mitalikaan olisi mikään yllätys. Voimanoston SM-joukkuekilpailu nostetaan uusitussa muodossa. Kun vielä vuosi sitten Sotkamossa kisailtiin 6-miehisin joukkuein pistekilpailuna, ratkeaa mestaruus Ylitorniolla neljän nostajan yhteistuloksen perusteella.

Sääntömuutoksesta huolimatta SM-lavalle ei ole osanottoryntäystä ja Ylitornion kisaan osallistuu neljä joukkuetta. Alun perin kisaan ilmoittautui viisi joukkuetta, mutta tilastotakkonen Puotinkylän Valtti perui myöhemmin osanottonsa. Uusien sääntöjen mukaan SM-joukkuckisaan voisi osallistua yhteensä seitsemän joukkuetta: isäntäseura sekä kuusi parasta tilastotulosseuraa. Tulokset on tehtävä tammi-syyskuun aikana.

Osaltaan joukkuemäärää karsii myös joukkueelle asetettu painoraja. Kisassa ei ole mitään sarjajakoa, mutta joukkueen jäsenten yhteispaino saa olla enintään 360 kg. Näin ollen moni isojen miesten seura ei voi osallistua lainkaan kisaan, kun painoraja ylittyy jo kolmella miehellä.

Visan ykkösjoukkueessa nostavat Kyösti Kehänen (tulos 720 kg), Asko Sirviö (615 kg), Hannu Malinen (812,5 kg) ja Mika Smura (810 kg). 348-kiloisen nelikon yhteistulos on 2957,5 kg. Tilastokakkosen Joensuun Puntti-Poikien tulos on 2790 kg. Visan kakkosjoukkueen tilastopaino on 350, kg ja tulos 2432,5 kg. Joukkueessa nostavat Jari Niskanen (762,5 kg) sekä nuoret Jarkko Heikkinen (575 kg), Veli-Matti Pirinen (495 kg) ja Timo Salminen (600 kg).

Sotkamon Visalla on aiemmilta vuosilta kolme SM-joukkuemitalia. Vuonna 1995 Visa otti hopeaa, vuonna 1998 mestaruuden ja vuosi sitten kotikisoissa jälleen hopeaa. 1999 SM-kullan vei Laitilan Jyske, joka ei ole Ylitorniolla puolustamassa mestaruuttaan. Vuokatissa vuosi sitten SM-joukkuemitalit jaettiin vielä pistekilpailuna nk. Wilksin pisteiden avulla. Wilksin pisteet mahdollistavat eri painoisten nostajien tulosten vertailun.

Lähde: Kainuun sanomat 20.11.2000, Pekka Pajala

webmail

 

© 2019 Sotkamon Visa