Toiminta

Tapahtumakalenteri

Uutisarkisto

Kisatuloksia

Kilpailutoiminta

Lehtileikkeet

Visa valmis voimanoston joukkue-SM-kisoihin

Sotkamon Visan kaksi voimanostojoukkuetta joutuu tositoimiin ensi lauantaina. Ylitorniolle joukkue-SM-kisoihin matkaavat joukkueet ovat ennakkoasetelmissa hyvin korkealla. Kauden tulosten perusteella Visan ykkösjoukkue lähtee kilpailuun ensimmäisellä sijalta, ja kakkosjoukkue on sijalla neljä.
Ennakkoasetelmissa toisena oleva joukkue (PuotinkyIän Valtti) ei kuitenkaan saavu SM-kisoihin, ja näin Visan kakkosjoukkueen alkusijoitus nousee myös pykälällä kolmanneksi. Joukkue-SM-kisoissa ei ole aikaisemmin nähty kahta saman seuran joukkuetta, joten Visa voi olla ylpeä siitä, että saa kisoihin kaksi kovakuntoista joukkuetta.
Visan voimanostajilla on hyvät meriitit aikaisemmista joukkuekisoista. Vuosina -95 ja -99 joukkue nosti painoja hopean arvosta, ja vuonna -98 joukkue nostotulos oikeutti kultaan. Joukkueiden jäsenistä usealla on myös tähtäimessä tulevat henkilökohtaiset SM-kisat, jotka pidetään ensi vuoden puolella.

Kisoissa sääntöuudistuksia

Tämänvuotisissa kisoissa on joitakin sääntöuudistuksia. Joukkueen huoltaja ja myös kisoissa tuomarina toimiva Heikki Piirainen kertoi, että entisen kuusihenkisen joukkueen sijaan nykyään kilpaillaan nelihenkisillä joukkueillä.
- Tällä uudistuksella on pyritty siihen, että mahdollisimman moni seura saa kasaan joukkueen. Ennen myös pistelasku oli erilainen, missä nostettu kilomäärä kerrottiin henkilökohtaisella painokertoimella. Uudessa systeemissä nostetut painokilot tulevat suoraan pisteiksi, Piirainen sanoi.
Joukkueen jäsenten yhteenlaskettu paino ei kuitenkaan saa mennä ennen kisoja tapahtuvassa punnituksessa yli 360 kilon, tai muuten joukkue on valmis lähtemään kotimatkalle jo ennen varsinaisia kisoja. Kisojen pohjoinen sijainti on karsinut pois joukkueita, ja myös Visalle se voi olla ongelmana.
- Lähdemme ajamaan kohti Ylitorniota samana paivänä, joten autossa joutuu istumaan jonkin aikaa. Se saattaa vaikuttaa tulokseen, sanoi Visaa edustava Jari Niskanen.

Lähde: Sotkamolehti 21.11.2000, Outi Hyvönen

webmail

 

© 2019 Sotkamon Visa