Toiminta

Tapahtumakalenteri

Uutisarkisto

Kisatuloksia

Kilpailutoiminta

Lehtileikkeet

Visan nostajille kultamitalit kaulaan

Sotkamon Visan voianostojoukkue sai lopultakin kaulaansa kultaiset SM-mitalit. Kirjausvirheen vuoksi Visan luultiin jääneen muuma viikko sitten Laitilan SM-kisoissa hopealle, ja iloinen yllätys selvisi vasta kotimatkalla autossa. Mestareiksi nostivat Jari Niskanen, Jarkko Heikkinen, Mika Smura, Asko Sirviö, Hannu Malinen ja Matti Laatikainen. Joukkueenjohtajana toimi Heikki Piirainen.

Arvopaketti saapui Sotkamoon viime viikolla postissa, mitalit mestareille luovuttivat perjantaina Visan puheenjohtaja Pertti Sirviö ja Sotkamon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Härkönen. Kultajoukkuetta olivat onnittelemassa myös kunnanhallituksen puheenjohtaja Aimo Korhonen ja kunnan liikuntasihteeri Pauli Korhonen.
- Tämä on pitkän ajan työn saavutus. Eivät puitteet kummoiset olleet, kun vuonna 1986 rakennettiin työväentalon keittiöön kakkosnelosista lava, muisteli Visan puheenjohtaja Pertti Sirviö.

Voimien ja painojen kasvaessa ei paikan lattia kestänyt, ja kunta osoitti uudet tilat Salmelan koulun autotallista, missä harrastusta jatkettiin muutama vuosi.
- Sitten terveyskeskuksen laajennuksen yhteydessä saatiin sen alakertaan kunnan puolesta nykyaikaiset huipputilat. Siitä kiitos kunnalle, voimanoston puitteet Sotkamossa ovat kunnossa, Sirviö kiitteli.
- Vaikka voimanosto on yksilölaji, teidän me-henkenne näkyy menestyksessä, muuten ei näin hyviä tuloksia saavutettaisi. Ja vaikka on moitittu, että voimanosto on hormonilaji, meidän pojista näkyy, että tulokset on saavutettu ruisleivällä ja ahkeralla harjoittelulla, hän totesi.

Visan joukkueen kokenein nostaja Hannu Malinen myönsi, että joukkuekisassa hän on yleensä aina nostanut kuntoonsa nähden tavallista paremmin.
- Tietysti kisa kuin kisa rassaa, mutta joukkuekisassa ei parane mokata, muuten koko joukkueen peli voi olla pelattu. Aloitusrautojen onnistuminen ratkaisee, sen jälkeen voi nostaa jo rennommin, Malinen tuumasi.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Härkönen onnitteli joukkuetta mestaruudesta, jonka saavuttamisessa varmasti kaikki inhimilliset piirteet käytiin läpi.
- Mestaruus on arvokas saavutus, ja kunnallekin teidän menestyksenne on tärkeää. Sotkamo sai jälleen julkisuutta ja omaa osaamista esille, Härkönen kiitteli.

Osoituksena arvostuksesta kunnan stipendit saivat Niskanen, Smura, Heikkinen ja Sirviö. Kulunut vuosi on ollut Visalle menestyksekäs. Plakkarissa on seitsemän arvokisamitalia, ja maajoukkueeseen kuuluu neljä miestä. Joukkuemestaruus kertoo Visan tasosta.
- Meillä on kymmenen SM-tason nostajaa, eikä resursseja sen enempään olekaan, vaikka muualta tulijoita olisikin. Omille nuorille kyllä tilaa aina löytyy, Jari Niskanen ja Heikki Piirainen lupasivat.

Lähde: Sotkamolehti 11/1998

webmail

 

© 2019 Sotkamon Visa