Toiminta

Tapahtumakalenteri

Uutisarkisto

Kisatuloksia

Kilpailutoiminta

Lehtileikkeet

Visan voimamiehille värisuora

Malinen nosti kultaa ja Kehänen hopeaa Sirviön pronssin jatkoksi

Sotkamon Visan voimanostajat täyttivät ennakko-odotukset voimanoston SM-kisoissa Laukaassa viikonvaihteessa. Isot miehet Hannu Malinen ja Kyösti Kehänen jatkoivat sunnuntaina visalaisten mitalisaaliin värisuoraksi. Asko Sirviö avasi suoran lauantaina pronssimitalilla, mutta Kehänen kirkasti värin hopeiseksi ja Malinen kultaiseksi. "Kolme mitalia tuli kuten pitikin", Visan voimanoston puuhamiehiin kuuluva Heikki Piirainen ihasteli.

Malinen ja Kehänen ovat ehdolla myös tulevaan EM-kisajoukkueeseen, jonka Suomen Voimanostoliitto valitsee SM-kisojen perusteella. Sirviö ei puolestaan haluakaan edustustehtäviin, koska sotkamolainen on jo aloittanut keskittymisen SM-penkkipunnerrukseen ja vuoden 2001 MM-kisohin, joita Visa isännöi. SM-kisojen kokeneimpaan kilpailijakaartiin kuuluva kiteeläinen Hannu Malinen, 44, teki SM-lavalla yhteistuloksen 807,5 kiloa, joka tuli 295 kilon jalkakyykystä, 197,5 kilon penkkipunnerruksesta ja 315 kilon maastanostosta. Mestaruutta puolustanut Malinen jätti kakkoseksi Turengin Jarmo Sohlmanin, jonka tulos oli 792,5 kiloa.

82,5-kiloisissa Kajaanin Kuohusta Visaan vaihtanut Kyösti Kehänen taisteli loppuun asti mestaruudesta. Kehäsellä oli ennakkoon kovin tilastotulos, mutta kisoissa Seppo Sohlman kasasi ennätyskilonsa 745 kg. Kehäsen hopea varmistui jo ennen viimeistä maastanostoa, jossa hän yritti kolmannellaan ennätystään 332,5 kiloa. Nosto jäi kuitenkin hieman vajaaksi. Harjoituksissa Kehänen on vetänyt 315 kiloakin.

Lähde: Kainuun sanomat 28.2.2000

webmail

 

© 2019 Sotkamon Visa