Toiminta

Tapahtumakalenteri

Uutisarkisto

Kisatuloksia

Kilpailutoiminta

Lehtileikkeet

Sotkamon Visa voimanoston joukkuekisan Suomen mestari

Sotkamon Visa teki Ylitorniolla lauantaina sen, minkä etukäteen lupasi. Se voitti voimanoston joukkuekilpailun Suomen mestaruuden ja jopa vielä ylivoimaisesti, kuten suosikin pitikin tehdä.
"Riitti, että jokainen nosti varmasti aloituspainot ylös, niin ylivoimainen Visan joukkue tällä hetkellä tässä kilpailussa on", hehkutti Visan voimanoston vetäjä Jari Niskanen.
Visa nosti nelimiehisin joukkuein käydyssä kilpailussa yhteistuloksen 2.792,5 kiloa. Hopeaa sai ensimmäistä kertaa SM-kilpailuun osallistunut Joensuun Puntti-Pojat, tulos 2.545 kg, eli eroa tuli lähes 250 kiloa.
"Poikien omilla ennätvksillä olisi noussut vielä pari, sataa kiloa enemmän, lähes 3.000 kg, mutta nyt ei sellaista rutistusta tarvittu. Ei Visalle tässä kilpailussa tällä hetkellä vastusta löydy", Niskanen totesi.
Kilpailun SM-pronssit pokkasi isäntäseura Aavasaksan Kisa 2.485 kilolla.

Visan kakkosjoukkue ei päässyt SM-kisaan

Pronssista taistelemaan lähtenyt Visan kakkosjoukkue koki kilpailupaikalla kovia, kun nelikossa mukana olleella Markus Parkkarilla ei ollutkaan tilastotulosta tältä vuodelta ajalta 1.1.-30.9. Kun virallinen tilastotulos puuttui, ei hänellä eikä Visan joukkueella ollut asiaa viralliseen SM-kilpailuun eikä pronssitaisteluun.
"Alun perin joukkueessa piti nostaa Jarkko Heikkisen (tulos 640 kg), jolla olisi tilastotulos ollut. Hän ei ole ehtinyt harjoittelemaan kuitenkaan niin paljon kuin Parkkari, ja sen vuoksi joukkuetta sääntökohdasta tietämättä muutettiin", selitti Jari Niskanen erehdystä.
Visan kakkosjoukkue nosti kilpailun ulkopuolella tuloksen 2.290 kg, millä SM-pronssi jäi 195 kilon päähän. Aavasaksaa ja pronssia ei Niskasen mukaan olisi voitettu millään, niin iso ero oli.

Visan toinen joukkuemestaruus

Visa 1 voitti Suomen mestaruuden joukkueella Asko Sirviö, Kyösti Kehänen, Hannu Malinen ja Mika Smura. Sirviö (69,1 kg) nosti 6075, Kehänen (88,2) 650, Malinen (87,4) 760 ja Smura (106,4) 775 kiloa.
Visan kakkosjoukkueen muodostivat Ylitorniossa VeliMatti Pirinen (83,3) tuloksella 490, Timo Salminen (84,7) 530. Markus Parkkari (88,2) 545 ja Jari Niskanen (102,3) tuloksella 725 kiloa. Visalle joukkuekilpailun Suomen mestaruus oli historian toinen. Ensimmäinen tuli kaksi vuotta sitten syksyllä 1998, jolloin vielä kilpailtiin kuusimiehisin joukkuein.
"Jos kilpailu olisi käyty vanhoilla säännöillä kuudella miehellä, Visa olisi ollut vieläkin ylivoimaisempi, niin kova ja laaja tasomme on", totesi Niskanen.
Nyt joukkueen muodosti neljä miestä, joiden yhteispaino ei saanut olla 360 kiloa enempää. Tuloksia ei enää myöskään muutettu pisteiksi, vaan jokaisen nostajan tuloksesta laskettiin suoraan kiloina joukkueen yhteistulos.

Lähde: Kainuun sanomat 28.11.2000, Jorma Säkkinen

webmail

 

© 2019 Sotkamon Visa