Toiminta

Tapahtumakalenteri

Uutisarkisto

Kisatuloksia

Kilpailutoiminta

Lehtileikkeet

Voimanoston MM-kisat 2001 järjestetään Sotkamossa

Sotkamon Visa on saanut järjestettäväkseen miesten voimanoston maailmanmestaruuskilpailut vuonna 2001. Kilpailut ovat ensimmäiset yleisen sarjan maailmanmestaruuskilpailut Kainuussa. Asiasta päätettiin marraskuun puolivälissä pidetyssä kansainvälisen voimanoston kattojärjestön (IPF) kongressissa, joka kokoontui Ukrainassa pidettyjen miesten maailmanmestaruuskilpailujen yhteydessä.

Hyvän yhteistyön merkitys korostui kilpailuja haettaessa, sillä Suomella ei ollut joukkuetta ko. kilpailuissa tänä vuonna eikä täten edustajaa kongressissa. Euroopan voimanostoliiton presidentti ja Kansainvälisen voimanostojärjestön varapresidentti, norjalainen Arnulf Wahlström suostui hänelle mieluisaan tehtävään edustamaan Suomea kilpailujen saamiseksi Suomeen.

Vuoden 2001 kilpailuja hakivat Suomen lisäksi Intia ja Jugoslavia. Intia oli jopa luvannut kilpailijoille ilmaisen majoituksen ja ruokailut. Tulevan kilpailupaikan ratkaisi Arnulf Wahlströmin puheenvuoro, jossa hän vakuutti kongressissa olleiden maiden edustajat siitä, että osaaminen ja tekninen valmius kilpailujen järjestämiseen ovat Sotkamossa huippuluokkaa. Hän oli itse seuraamassa keväällä miesten EMkilpailuja eikä epäillyt, etteikö myös MM-kilpailujen järjestäminen seuralta onnistuisi. Pohjoismaiden ja monien muiden maiden edustajat suorastaan vaativat Sotkamoa hakemaan näitä kilpailuja ja lupasivat äänestää Suomea, kun asiasta päätetään.

13.-18.11.2001 pidettävät kilpailut tuovat kansainvälistä tunnelmaa Sotkamoon, sillä kisoihin odotetaan n. 150-200 kilpailijaa yli 30 maasta. Lisäksi tulevat joukkueiden huoltajat ja tuomarit. Ukrainassa pidetyissä MM-kisoissa kilpaili marraskuun puolivälissä yli 150 osanottajaa.

Tulevien kisojen kilpailupaikka on vielä avoin. Seura aloittaa neuvottelut mahdollisten kilpailupaikkojen kanssa lähikuukausina. Sotkamoon on suunnitteilla vuonna 2000 keskustaan urheiluhalli. Se olisi yksi varteenotettava vaihtoehto MM 2001 -areenaksi. Myös Sotkamon kunta on EM-kilpailujen tiimoilta luvannut olla mukana järjestämässä kilpailuja.
"Seurassa ollaankin oltu todella kiitollisia siitä yhteistyöstä kunnan kanssa, mitä kilpailujen järjestämiseksi on tehty", kertoi Visan sihteeri Heikki Piirainen.

Sotkamon Visa on järjestänyt 90-luvulla neljät SM-kilpailut ja viimeksi viime kevään miesten EM-kilpailut. Seuran perusajatus on ollut kilpailujen järjestämisessä tehdä kilpailijalle niin hyvät olosuhteet kuin mahdollista.
"Tästä ovat monet kilpailijat tulleet henkilökohtaisesti kiittämään kilpailun jälkeen. Myös monia kilpailuja nopeuttavia teknisiä ratkaisuja on toteutettu. Esim. EM-kisoissa ihmeteltiin lavamiesten nopeutta kuormata tanko uudelle nostajalle. Tämän mahdollisti kilpailussa käytössä ollut atk järjestelmä, jonka näyttöruudulta lavan esimies näki seuraavan kilpailijan tangon painon, joten uutta painoa päästiin kuormaamaan heti noston jälkeen odottamatta kuulutusta. Unohtaa ei sovi lavamiesten kovaa panosta, sillä levyt eivät mene itsestään tankoon", kertoi Piirainen.

Tulevien kilpailujen järjestelyt ovat Visalle suuri urakka, mutta seura luottaa talkooväkeensä.
"Aikaisempien kilpailujen tuoma kokemus, hyväksi havaittujen kokemusten hyödyntäminen, uusien ideoiden keksiminen ja pienten yksityiskohtien huomioiminen, siinä on onnistumisen avaimet. Ennakkoluulottomalla, innovatiivisella ja työtä pelkäämättömällä asenteella odotettavissa on tulevan vuosituhannen unohtumattomat MM-kilpailut", Piirainen uskoo.

Lähde: Kainuun sanomat 1999

webmail

 

© 2019 Sotkamon Visa